Introductiesessies

Introductiesessies bij migraties

Vooral bij migraties binnen grotere bedrijven is het bijzonder effectief gebleken om gebruik te maken van introductiesessies. Dit is een informatiesessie van een beperkte tijd (1 tot 2 uur), waarbij een ervaren docent via een presentatie ingaat op veranderingen en nieuwe zaken binnen Office 2007 of 2010. De presentatie is in principe passief. Deelnemers luisteren, ervaren docent geeft de presentatie. De deelnemers kunnen uiteraard wel vragen stellen, maar zitten niet zelf achter een computer.

Migratiegids

T.b.v. de introductiesessies kan er een migratiegids worden uitgedeeld aan de deelnemers. Dit is een gids op A5 formaat van rond 32 pagina’s, waar alleen de veranderingen binnen Microsoft Windows en/of Microsoft Office en eventuele belangrijke specifieke informatie voor de medewerkers in staat. Deze gids wordt in overleg aangepast aan de behoeften van de klant.

Aanvulling op introductiesessie

Aanvullend aan de introductiesessies kunnen vervolgsessies per applicatie worden verzorgd. Vaak willen bedrijven, naast die basisintroductiesessies, graag extra ondersteuning geven aan hun medewerkers.
Dit kunnen wij op verschillende manieren verzorgen, bijvoorbeeld met aanvullende “professional-sessies” of trainingen op maat. Hierbij kunnen medewerkers zich vrijwillig inschrijven voor een specifieke training van bijvoorbeeld een dagdeel.

ServiceDesk/InformatieDesk

De introductiesessies zouden kunnen ook worden aangevuld met een tijdelijk ingerichte ServiceDesk/InformatieDesk. Deze zou bemand kunnen worden door één of 2 medewerkers om functionele vragen rondom de totale migratie en/of Microsoft Office 2007 te beantwoorden. Zij zouden ook zorg kunnen dragen voor een FAQ (Veelgestelde vragen en antwoorden daarop) op uw intranet.